15/09/2014

Chocolate Cookies

IMG_8794
Pitkästä aikaa vähän reseptiä kehiin. Näiden keksien alkuperäinen reseptihän on siis täältä (click!), mutta koska nää on niin taivaallisen 
hyviä, ajattelin vinkkailla niistä tänne oman bloginikin puolelle. Nää ei todellakaan oo mitään kevyitä pikkuherkkuja, vaan makeanhimo on 
ainakin mun kohdalla tyydytetty kauaksi aikaa yhden keksin jälkeen. Hyvä sinänsä ettei tule vedettyä yhdeltä istumalta viittä keksiä. 
IMG_8769
Sitten siihen reseptiin. Elikkä mitä aineita tarvitaan:
- 200g margariinia
- 300g sokeria
- 1 kananmuna
- 4 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- loraus maitoa
- 200g valkosuklaata
- 200g maitosuklaata

Alkuperäisessä reseptissä jauho jota käytetään on 'self raising flour', mutta koska semmoista ei täällä Suomessa yleisesti käytetä, piti 
vähän soveltaa. Pienen googlettelun jälkeen selvisi, että ton 'self raising flourin' tilalta käytetään vehnäjauhoja, leivinjauhetta ja suolaa. 
No siinä hetken mittailtuani sain kaikkia näitä sopivassa suhteessa taikinaan. Joten nyt sekin homma on teidän puolesta tehty, olkaapa hyvä. 

Ihan ensimmäisena laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sen jälkeen sekoitetaan yhteen margariini ja sokeri. Kun tämä on tehty lisätään 
joukkoon kananmuna ja sekoitetaan vielä vähän lisää. 
Vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola sekoitetaan yhteen ja lisätään vähitellen taikinan joukkoon välissä sekoittaen. Tarvittaessa lisätään 
loraus maitoa, jos taikina näyttää siltä, että se murenee käsiin.
Viimeiseksi taikinan joukkoon lisätään pilkottu suklaa. Tää on ihan makuasia mitä suklaata sinne heittelet joukkoon, mutta henkilökohtaisesti 
tykkään Pandan maito- ja valkosuklaasta, joten ne lensi mun taikinaani. Tässä vaiheessa voit luopua sähkövatkaimesta ja ihan ronskisti 
sekoittaa käsin suklaat taikinan joukkoon. 
IMG_8778
Kuten kuvastakin näkyy, taikinasta otetaan aika isoja palloja, jotka asetetaan leivinpaperin päälle. Tästä taikinamäärästä tulee noin 
kahdeksan keksiä, ja koska en halunnut, että niistä tulee yksi iso keksi, asettelin ne kahdelle eri pellille. 
Keksien annetaan olla uunissa noin 10-12 minuuttia. Täytyy myöntää, ne näyttää siinä vaiheessa vielä raaoilta, mutta ei ne oikeasti sitä ole. 
Kannattaa antaa keksien jäähtyä yli puoli tuntia, melkein jopa tunnin ennen kuin niitä maistaa. Mun mielestä nää keksit maistuu parhaimmalta 
seuraavana päivänä, kun ne ei enää ole niin ällömakeita ja suklaa ei tipu joka paikkaan. 
IMG_8792

Mitäs tykkäätte tällaisista postauksista? Haluaisitteko nähdä enemmän reseptejä? :) 

4 comments :

Anonymous said...

Joo lisää tälläsiä

Sanni said...

Eli lisää tulee :)

Noora said...

tein itsekin eilen saman videon pohjalta keksejä :D Oli kyllä tosi hyviä!

Sanni said...

haha :D Noi on ehkä parhaimpia keksejä mitä oon maistanut!