21/10/2012

Brighton 13. - 20.10.2012


Nyt on sitten kotiuduttu Brightonista takasin Suomeen. Oli aivan mahtava viikko ja oisin voinut jäädä vielä paljon pidemmäksi aikaa. Ainoot asiat joita oli vähäsen ikävä oli kunnollinen suihku ja kunnon ruisleipä. Tää Brightonin matka oli siis ENA16 kurssi ja toteutettiin vähän niinkun kielikurssi. Joka aamu 3 tuntia opetusta ja majotus isäntäperheissä. Meillä oli todella mukava isäntäperhe ja siellä oli kiva olla viikko, vaikka suurin osa ajasta olitiinkin menossa ympäri kaupunkia. Saatiin aikalailla mennä ihan vapaasti, mitä nyt aina välillä oli jotain yhteistä aktiviteettia. Eli tuli se Brightonin keskusta aika tutuksi kun pyöri niissä kaupoissa ja kahviloissa. Eniten aikaa vietettiin tietyllä neljän hengen porukalla, koska asuttiin samalla suunnalla, mutta koko porukka oli aivan mahtavaa seuraa!
 lauantai: Lähettiin Tampereelta kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää aamu kolmen aikaa. Oli vähän epäinhimillinen aika herätä, mutta eipä mahda mitä. Oltiin Brightonissa jo aikasin aamulla, joten meillä oli hyvin aikaa asettautua isäntäperheisiin ja sitten päivällä kierreltiin porukassa ympäri Brightonia ja tutustuttiin paikkoihin, jotta osataan kulkea siellä. 


sunnuntai: Ensimmäinen Lontoon matka, josta kerron sitten lisää seuraavassa postauksessa.

maanantai: Saatiin aikalailla vaan kuljeskella omaa tahtia ympäri Brightonia ja käydä ostoksilla. Briteissä ylipäätään on aivan ihana vaatekauppoja, joten olin ihan taivaassa siellä kun kiertelin kaupasta kauppaan. Ja kyllä jotain tarttu mukaankin!
Illalla käytiin keilaamassa, ja minä voitin! Yleensä aina häviän, mutta nyt tapahtu jotain ihmeellistä! :Dtiistai: Tänään oli vuorossa opastettu kierros Royal Pavilionissa, joka on jonkun entisen prinssin itämaistyylinen "kesämökki" keskellä Brightonia. Mun mielestä rakennus oli tosi upee, mutta ei se kyllä kyseiseen kaupunkiin sovi! :D
Illalla käytiin koko porukka yhdessä katsomassa The Perks Of Being A Wallflower. Oon niin ilonen, että pääsin kattoon leffan elokuvateatteriin, koska ilmeisesti se ei Suomeen rantaudukkaan, vaikka yhdessä välissä niin lupailtiin... Elokuva oli ihana! Ihanampi mitä osasin odottaa. Voisin katsoo heti uudestaan. 

keskiviikko: Toinen Lontoon reissu, josta myös lisää myöhemmin.


torstai: Iltapäivällä käytin Brightonin museossa, mutta se oli tosi pieni joten siellä ei kulunut aikaa enempää kuin tunti. Loppupäivä olikin sitten vapaata, kunnes illalla oli teatteri jonne osa porukasta meni. Näytelmä oli hyvä, mutta siellä salissa oli niin lämmin ja huono ilma joten melkein nukahdin. Mutta onneks en ollut ainoo. Ja meidän takana istu ärsyttävä nainen joka ei ollut hiljaa vaikka kuinka sille ihmiset sano.  
perjantai: Meidän piti mennä aamulla seuraan oikeudenistuntoo, mutta se peruttiin joten meille tulikin kokonainen vapaapäivä. Kierreltiin kauppoja ja tehtiin viimehetken ostoksia. Ja parempi myöhään kun ei milloinkaan, käytiin syömässä Fish&Chipsit. Oli kyllä oikeion extreme ruokailu tällä kertaa. Koko viikon oli ollu tosi täydelliset kelit, mutta ainoona sadepäivänä päätettiin syödä Brighton Pierillä Fish&Chipsit. Ulkona. Sateessa. Kylmässä. Ilman pöytiä.
lauantai: Aamulla kello kuusi lähtö kohti Gatwickin lentokenttää ja kotia. 
No comments :